Geroosterde aardappeltjes met tijm en rozemarijn

Geroosterde aardappeltjes met tijm en rozemarijn

Dit is denk ik wel mijn meest favoriete aardappelgerecht! De aardappels krijgen een heerlijk knapperig korstje, maar zijn nog lekker smeuïg vanbinnen. En dan in combinatie met tijm, rozemarijn en knoflook, echt zalig! De knoflookteentjes rooster je in de schilletjes mee waardoor ze heel zacht worden. De liefhebbers kunnen dan tijdens het eten de teentjes uitknijpen en de knoflookpuree met de aardappels mengen. Dit is overigens ook een makkelijk bijgerecht voor een uitgebreid diner waarbij je de schalen gewoon op tafel zet. Je bereidt dit eerder op de dag al voor en schuift het op de juiste tijd in de oven.

Ingrediënten

  • 800 gr vastkokende kleine aardappels, ongeschild (mix van rode en gele schil)
  • 5 takjes rozemarijn, naaldjes afgerist
  • 10 takjes tijm, blaadjes afgerist
  • 1 bol knoflook
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 el grof zeezout
  • Materialen: bakpapier of groot bakblik

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Boen de aardappels schoon onder koud stromend water en dep ze goed droog. Snij de aardappels in 4 partjes.
  3. Hak de rozemarijnnaaldjes grof.
  4. Maak de teentjes knoflook los van de bol, maar pel ze niet. Verwijder enkel losse schilletjes.
  5. Doe de aardappels in een kom met de rest van de ingrediënten en schud goed om. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier of doe ze in een groot bakblik.
  6. Rooster de aardappels in het midden van de oven in ca. 45 minuten goudbruin. Schep ze tussentijds 1 à 2 keer om.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*