Gemarineerde sinaasappel

Gemarineerde sinaasappel

Gemarineerde sinaasappel is op zichzelf niet echt een dessert, maar eerder een heerlijk frisse toevoeging voor bij een dessert. Sinaasappel combineert altijd goed met chocolade, zoals chocolademousse, en natuurlijk ook bij bepaalde ijssoorten. En als je een beetje creatief bent, dan kun je vast zelf ook andere combi’s bedenken. Zo heb ik het ook eens geserveerd als dessertonderdeel van een citrustrio met limoncellosemifreddo en limoenjelly.

Ingrediënten

  • 1 grote sinaasappel
  • 1 grote bloedsinaasappel
  • 200 ml sinaasappelsap (liefst vers)
  • 2 el Grand Marnier of Cointreau
  • 2 el honing
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • Optioneel: amandelschaafsel, geroosterd
  • Materialen: platte schaal

Aan de slag!

  1. Schil beide sinaasappels en verwijder de achtergebleven witte velletjes.
  2. Snijd de sinaasappels dwars op de richting van de partjes in dunne schijfjes.
  3. Meng in een platte schaal het sinaasappelsap met de likeur, honing, suiker, azijn en tijm en laat hierin de schijfjes sinaasappel minsten 30 minuten marineren. Langer mag ook, hiervan wordt het enkel maar lekkerder.
  4. Serveer de sinaasappelschijfjes eventueel met amandelschaafsel.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*