Kaasdip

Kaasdip

Ik heb soms, heel soms, wel eens een ‘gezonde snack bui’. Komkommer, bleekselderij, wortel, radijs, tomaatjes (niet voor mij, maar voor de liefhebbers ook paprika) met twee of drie dipjes. Deze kaasdip is daarbij één van mijn favorieten. Lekker romig met een klein beetje pit door de mosterd en bleekselderij en licht ziltig door de Parmezaanse kaas. Je kunt uiteraard ook een andere kaassoort gebruiken, als deze maar wel echt smaak heeft. Gewoon Nederlandse jonge kaas werkt niet wat mij betreft. Hou je van een heel uitgesproken smaak, ga dan voor een schimmelkaas als gorgonzola, Danish blue of roquefort.

Ingrediënten

  • 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 tl Dijon mosterd
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: foodprocessor of blender, afsluitbaar bakje, schaaltje

Aan de slag!

  1. Doe alle ingrediënten behalve de bieslook in de foodprocessor of blender en mix naar wens tot een iets grove of een gladde massa.
  2. Roer de bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper. Proef wel eerst, want de kaas is al zoutig.
  3. Doe het mengsel over in een afsluitbaar bakje en zet tot gebruik in de koelkast. Doe de dip voor het serveren over in een schaaltje.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*