Borrelhapjes en snacks voor oudjaarsavond

Borrelhapjes en snacks voor oudjaarsavond

Geef jij een feestje op oudjaarsavond? Dan wil jij jouw gasten natuurlijk ook verwennen met lekkere hapjes gedurende de hele avond en nacht. Als een perfecte gastvrouw of -heer ga je uiteraard niet zomaar voor wat schaaltjes chips en blokjes kaas, jij wilt jouw gasten verwennen met allerlei heerlijkheden! Maar wat? Heb je nog inspiratie en ideeën nodig? Hieronder vind je een ruime keuze voor smakelijke hapjes en snacks. Nootjes, zoutjes, warm, koud, smeerseltjes, dips en meer. Genoeg suggesties om jouw gasten te trakteren op heel veel lekkers!

Nootjes en zoutjes
Spicy cashewnoten recept ->
Kaaskoekjes recept ->
Geroosterde pompoenpitten recept ->
Geroosterde kikkererwten recept ->
Hartige bladerdeegstengels recept ->
Knoflookpinda’s recept ->

Koude hapjes
Gevulde eieren recept ->
Gevulde eieren met zalm recept ->
Capresespiesjes recept ->
Canapé met zalm en kaviaar recept ->
Rolletje van rauwe ham recept ->
Bruschetta met tomaat en basilicum recept ->
Wrap met rosbief en mierikswortelcrème (wrap in stukjes van 2 cm snijden) recept ->
Caesar wrap (wrap in stukjes van 2 cm snijden) recept ->
Wrap met gerookte kip (wrap in stukjes van 2 cm snijden) recept ->
Zalm-omeletrolletjes recept ->

Warme hapjes
Bitterballen recept ->
Teriyaki gehaktballetjes recept ->
Ovengebakken uienringen recept ->
Bladerdeeghapjes met twee vullingen recept ->
Nacho’s uit de oven recept ->
Gefrituurde wontons recept ->
Ham-kaasrolletjes recept ->
Knoflookchampignons recept ->
Albóndigas recept ->

Voor op toastjes of stokbrood
Makreelmousse recept ->
Sardinerillette recept ->
Japanse tonijntartaar met wasabimayonaise recept ->
Krabsalade recept ->
Eiersalade recept ->
Tonijnsalade recept ->
Olijventapenade recept ->
Alioli recept ->
Tomatenboter recept ->
Kruidenboter recept ->

Dips
Guacamole recept ->
Hummus recept ->
Baba ghanoush recept ->
Midden-Oosterse worteldip recept ->
Tzatziki recept ->
Kaasdip recept ->
Kruidendip recept ->
Anchoïade recept ->

Om mee te dippen
Knoflook-parmezaanbrood recept ->
In de pan gebakken plat brood recept ->
Focaccia met rozemarijn en zeezout recept ->
Focaccia met tomaat en olijven recept ->
Luchtig boerenbrood recept ->
Rauwkost: snoeptomaatjes, gehalveerde radijsjes, reepjes wortel, reepjes venkel, reepjes komkommer, reepjes bleekselderij, reepjes paprika (2 of 3 kleuren)

Borrelschotels

Slagersschotel: grillworst, salami, Gelderse kookworst, ossenworst, leverworst en cervelaatworst. 200 gr per soort en in plakjes van ½ cm. Daarbij cornichons (heel kleine augurkjes), zilveruitjes of Amsterdamse uitjes en mosterd.

Gemengde schotel: Serrano- of Ibericoham, Spinata Romana, chorizo, lomo, emmentaler, Parmezaan, belegen komijnekaas en Old Amsterdam. 200 gr per soort, de vleeswaren dun gesneden en de kaas in kleine blokjes. Daarbij gemengde olijven en stukjes augurk.

Visschotel: garnalen (Hollandse of Noorse roze), gerookte palingfilet, gerookte zalmfilet, gerookte forelfilet, gerookte pepermakreelfilet, gerookte heilbotfilet, gerookte sprot en ansjovis (ingelegd of filets uit blik). 200 gr per soort.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*