Gegrilde courgette met kruidendressing

Gegrilde courgette met kruidendressing

Ik hoor wel eens van mensen dat ze niet zo goed weten wat ze met courgette moeten. De groente, of eigenlijk vrucht, heeft van zichzelf ook niet echt heel erg veel smaak, maar daardoor leent hij zich juist zo goed om te combineren met allerlei andere ingrediënten! Op deze manier, gegrild en met de heerlijke kruidendressing en Parmezaanse kaas, eet ik courgette het liefst!

Ingrediënten

  • 2 courgettes, gewassen
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr muntblaadjes
  • 10 gr bieslook
  • 15 gr platte peterselieblaadjes
  • 1 rode peper, zonder zaden
  • 2 el witte wijnazijn
  • Stukje Parmezaanse kaas
  • Extra vergine olijfolie
  • Milde olijfolie (spray)
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: blender of foodprocessor, grillpan, aluminiumfolie, platte schaal

Aan de slag

  1. Snijd de peper in kleine stukjes, snipper het sjalotje en hak de knoflook grof.
  2. Doe dit alles samen met de kruiden, de azijn en 6 eetlepels extra vergine olijfolie in de blender of foodprocessor en maal fijn. Voeg extra olie toe als het te dik is. Het moet echt een dressing zijn, dus niet zo dik als bijvoorbeeld pesto. Breng op smaak met zout en peper en zet weg.
  3. Snijd de courgettes schuin in plakken, iets dikker dan een halve cm.
  4. Verhit een grillpan, deze moet echt goed heet zijn. Spray of bestrijk de pan met een heel dun laagje milde olie.
  5. Grill de plakjes in porties in ca. 2 minuten per kant tot ze mooie grillstrepen hebben. Houd de al gegrilde plakjes warm onder aluminiumfolie tot alles gegrild is.
  6. Schik de plakjes op een platte schaal en besprenkel met de kruidendressing. Schaaf er tenslotte met een kaasschaaf of dunschiller wat Parmezaan over.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*