Kalfsvlees in roomsaus

Kalfsvlees in roomsaus

Dit gerechtje met kalfsvlees maak ik niet heel vaak, maar als ik het maak dan smul ik er ook echt van! Zoals je op de foto kunt zien met gnocchi en dan eventueel nog een eenvoudige salade erbij. Maar het is ook lekker met een gewone pastasoort of rijst, met gebakken aardappels en groenten naar keuze of eventueel zelfs in een pasteibakje, al is het niet echt een ragout. Doe gewoon combineren met wat jij lekker vindt!

Ingrediënten

  • 500 g kalfslapjes, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 15 gr peterselie, fijngehakt
  • 25 gr boter
  • 2 el bloem
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml kook- of slagroom
  • ¼ runderbouillonblokje
  • Sap van een halve citroen
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Optioneel: handje kastanjechampignons in plakjes of geweekte morilles in stukjes
  • Materialen: braadpan

Aan de slag!

  1. Smelt de boter in een braadpan en bak de stukjes vlees op hoog vuur rondom lichtbruin. Voeg de ui toe en bak even mee.
  2. Draai het vuur laag, voeg de bloem toe en bak dit al roerend ca. een minuut mee tot de bloem begint te kleuren.
  3. Voeg de wijn toe en roer tot er een gebonden saus ontstaat.
  4. Voeg het bouillonblokje, room en citroensap toe en laat het vlees met het deksel op de pan in de saus 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg zo nodig wat heet water toe als de saus te veel is ingekookt.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Roer er op het laatst de peterselie door en serveer direct.
  6. Wil je ook champignons gebruiken, bak deze dan mee tegelijk met de ui. Gebruik je morilles, knijp deze dan goed uit en voeg ze toe wanneer je het gerecht laat sudderen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*