Kaasballetjes op een stokje

Kaasballetjes op een stokje

Vergeet de blokjes kaas bij de borrel of het stukje brie op een toastje en doe eens wat anders met kaas! Met deze kaasballetjes op een stokje verras jij jouw gasten pas echt met iets lekkers en bijzonders! Heerlijk zacht en romig met een beetje pit en zoet vanbinnen, een crunch aan de buitenkant en een pepsel als eetbaar stokje. Ik durf te wedden dat men jou om het recept gaat vragen 😉

Ingrediënten

  • 225 gr verse roomkaas
  • 100 gr blauwe kaas, verkruimeld
  • 170 gr pecannoten
  • 90 gr gedroogde cranberry’s
  • Zoute pepsels
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: kom, vershoudfolie, koekenpan

Aan de slag!

  1. Hak de cranberry’s fijn, doe ze in een kom met de roomkaas en blauwe kaas en prak het geheel goed fijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  2. Draai van het mengsel met vochtige handen 15 tot 20 balletjes. Leg ze op een bord, dek af met vershoudfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  3. Hak de noten fijn en rooster ze in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Doe ze op een plat bord en laat afkoelen.
  4. Neem de kaasballetjes uit de koelkast en rol ze door de noten. Steek in elk balletje een pepsel en serveer ze direct.
  5. Je kunt de kaasballetjes als ze door de noten gerold zijn wederom in de koelkast bewaren tot later gebruik. De pepsels moet je er echter pas net voor het serveren insteken, want anders worden ze zacht.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*