Kruidige pastinaaksoep

Kruidige pastinaaksoep

Pastinaak was ooit een vergeten groente, maar gelukkig is hij weer helemaal terug en verkrijgbaar van september tot en met maart. Ik vind het echt heerlijk! Geroosterd in de oven, door de aardappelpuree of als deze soep met geurige specerijen. Door de specerijen heeft de soep een lekker winterse ‘warme’ smaak en het schepje crème fraîche erin geeft het tegelijkertijd een beetje frisheid.

Ingrediënten

  • 700 gr pastinaak, geschild en in blokjes van 1 cm
  • 1 grote ui, in 8 partjes gesneden
  • 2 tomaten, in kwarten
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad + extra ter garnering
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl mosterdzaad
  • 1,2 l groentebouillon (recept)
  • 2 el milde olijfolie
  • 4 el crème fraîche
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: bakplaat, bakpapier, kom, ruime kookpan, staafmixer, koekenpan

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom alle groenten en specerijen goed met de olijfolie. Spreid het mengsel uit over de bakplaat en laat ca. 30 minuten in het midden van de oven roosteren.
  3. Doe het geheel over in een ruime pan, voeg een liter hete bouillon toe en pureer met een staafmixer. Zet de pan op matig vuur en breng de soep op smaak met zout en peper. Laat nog even zachtjes doorkoken. Is de soep te dik naar jouw smaak, voeg dan nog wat bouillon toe.
  4. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de resterende komijnzaadjes tot ze beginnen te geuren.
  5. Doe de soep naar wens in kommen of borden, schep er een lepel crème fraîche in en garneer met de geroosterde komijnzaadjes.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*