Spaghetti frittata

Spaghetti frittata

Het gebeurt niet vaak, maar heel soms komt het wel eens voor dat ik teveel spaghetti heb gekookt voor een recept. Van het overgebleven restje heb ik dan vaak een frittata gemaakt als bijgerecht voor een maaltijd de volgende of daaropvolgende dag. Ik heb dit omgezet tot een op zichzelfstaand recept. Je kunt dit dus gewoon vanaf scratch maken of je kookt gewoon meer wanneer je iets met spaghetti eet en bewaart het overschot voor één of twee dagen later. Gekookte pasta kun je prima een paar dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren voor later gebruik.

Ingrediënten

  • 500 gr spaghetti
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 gr pecorino, geraspt
  • 5 eieren
  • Milde olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: kookpan, vergiet, koekenpan, kom, spatel

Aan de slag!

  1. Kook de spaghetti in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af in een vergiet, spoel goed af met koud water en laat uitlekken.
  2. Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een koekenpan en laat hierin de stukjes tomaat met sap ca. 10 minuten op matig vuur inkoken tot een dikke saus.
  3. Klop de eieren in een grote kom los met de Parmezaan en pecorino en breng op smaak met peper. Zout is niet nodig want de kazen zijn al zout genoeg. Voeg de spaghetti en tomatensaus toe en meng goed door.
  4. Veeg de koekenpan schoon. Verhit een scheut olijfolie in de pan en schep het mengsel erin. Druk het geheel goed aan met een spatel om het zo compact mogelijk te krijgen.
  5. Bak op matig vuur in 10 tot 15 minuten tot de onderkant een goudbruine korst heeft. Keer met behulp van een bord en bak de andere kant ook nog 10 tot 15 minuten.
  6. Laat iets afkoelen voordat je de frittata aansnijdt. Het recept is voldoende voor 8 puntjes als bijgerecht.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*