Tagliatelle met gerookte zalm en dille

Tagliatelle met gerookte zalm en dille

Gerookte zalm, ik ben er echt dol op. Nou ben ik sowieso gek op vis en al helemaal als het gerookt is. Zalm en dille is natuurlijk een gouden combinatie en met room en witte wijn maakt het een heerlijke pastasaus. En deze pasta staat ook nog eens heel snel op tafel. Ideaal als je laat thuis bent of juist nog weg moet en toch iets lekkers wilt eten wat je maag goed vult! De zalm blijft overigens niet mooi rood, door de warmte van de pasta en de saus gaart het iets en krijgt het een lichtroze kleur.

Ingrediënten

  • 400 gr tagliatelle
  • 400 gr gerookte zalm, in stukjes
  • 4 el verse dille, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 ml kookroom
  • 100 ml witte wijn of citroensap
  • Milde olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: kookpan, sauspannetje

Aan de slag!

  1. Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  2. Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een sauspannetje en fruit hierin de knoflook ca. 1 minuut. Voeg 2 eetlepels dille, de room en wijn toe en laat op heel laag vuur zachtjes pruttelen totdat de meeste alcohol uit de wijn verdampt is. Als je geen wijn wilt gebruiken, dan kun je de saus op smaak brengen met wat citroensap. Gebruik dan niet teveel in één keer om te voorkomen dat de saus te zuur wordt. Het zure eruit halen is nauwelijks mogelijk, een beetje extra zuur toevoegen wel.
  3. Breng de saus op smaak met wat zout en peper.
  4. Giet de pasta af en doe terug in de warme pan. Voeg de saus en de zalm toe en schep alles goed door elkaar.
  5. Serveer direct met de rest van de dille als garnering.

Variatietip: om de pasta nog iets completer te maken kun je in de saus 4 handjes verse spinazie toevoegen. Doe dit op het laatst zodat de spinazie niet tot snot kookt maar enkel wat zachter wordt.

 

One Comment

  1. e vd outenaar says:

    gebruik i.p.v. dille of spinazie eens zeekraal.
    Zeekraal wassen, eventueel harde uiteinden eraf plukken, overgieten met gekookt water en een minuutje laten staan.
    Afgieten en tegen het eind aan het pasta/zalm mengsel toevoegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*