Komkommer-selderijsalade met yoghurtdressing

Komkommer-selderijsalade met yoghurtdressing

Deze salade maak ik best vaak als bijgerecht. Komkommer heb ik altijd wel in huis en bleekselderij koop ik als ik het voor een bepaald gerecht nodig heb, maar ik hou altijd over van zo’n hele struik en het blijft gelukkig ook best lang goed. Om de bleekselderij dan op te maken, maak ik deze salade. Voor de yoghurtdressing gebruik ik meestal magere yoghurt, maar je kunt uiteraard ook een lekker dikke Griekse of Turkse yoghurt nemen. En qua groene kruiden in de dressing is vaak maar net wat ik in huis heb. Bieslook, munt of dille of een combinatie van twee of alle drie, het is allemaal even lekker!

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 150 ml magere yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 el bieslook, munt of dille, fijngehakt (of een combinatie naar wens)
  • 1 tl honing
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: mandoline of kaasschaaf, dunschiller, schaal, kom

Aan de slag!

  1. Was de komkommer, halveer ‘m in de lengte en schaaf beide helften met de mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes.
  2. Pel en snipper de ui fijn.
  3. Schil met een dunschiller de draden van de bleekselderij en schaaf de stengels in dunne plakjes.
  4. Meng in een schaal de groenten.
  5. Klop in een kom een dressing van de yoghurt, mosterd, citroensap, knoflook, honing en het kruid of een combinatie van kruiden die je hebt gekozen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep de dressing door de groenten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*