Vis puttanesca

Vis puttanesca

Pasta puttanesca maak ik zeker twee keer per maand. De combinatie van tomaat, olijven, ansjovis en kappertjes met een beetje pit van chilipeper vind ik gewoon echt heerlijk. De saus leent zich echter ook heel goed voor bij witvis, zoals kabeljauw, koolvis, zeebaars, heilbot, zeeduivel etc. Ik pas de saus voor bij vis echter wel iets aan door nog ui en witte wijn toe te voegen en ik gebruik minder ansjovis zodat deze niet de smaak van de andere vis gaat overheersen. Lekker met een eenvoudige salade erbij en naar wens gebakken aardappeltjes of spaghetti. Spaghetti kun je dan op het bord weer mengen met de saus.

Ingrediënten

  • 4 witvisfilets naar wens
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Volle hand tagliata of zwarte olijven (eventueel in ringetjes)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 5 ansjovisfilets, kleingesneden
  • 3 el kappertjes, uitgelekt
  • ½ tl chilivlokken
  • 120 ml droge witte wijn
  • 4 el boter
  • 2 el milde olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: hapjespan met deksel, koekenpan

Aan de slag!

  1. Bestrooi de visfilets aan beide kanten met peper en zout.
  2. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook en ansjovis toe en bak nog een halve minuut mee. Voeg de tomaten, olijven, kappertjes, witte wijn en chilivlokken toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 10 minuten met het deksel op de pan pruttelen.
  3. Verhit ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak hierin de vis ca. 2 minuten per kant.
  4. Leg de vis op de tomatensaus, doe het deksel op de pan en laat nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Schep de vis op borden en schep de puttanescasaus erop.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*