Simpele kipsalade

Simpele kipsalade

Deze salade voor op brood of toastjes maak ik altijd wanneer ik kip over heb. Of niet eens echt over, meestal braad ik gewoon meer kip (bouten, dijen, drumsticks of een hele kip) dan ik nodig heb zodat ik van de rest deze simpele salade kan maken. Maar je kunt natuurlijk ook kip braden speciaal voor deze salade. Maak je het van restjes, dan ben je binnen 10 minuten klaar. Maak je het vanaf scratch, dan moet je rekenen op meer dan een uur omdat je de kip moet braden en deze eerst weer moet afkoelen voordat je de salade ervan maakt. Ik vind het lekker met enkel bosui en flink wat peper, maar je kunt uiteraard naar wens ook andere ingrediënten toevoegen. Verse groene kruiden, walnoten en druiven, geroosterde pijnboompitjes, kappertjes, geurig geroosterde specerijen, doe wat jij lekker vindt!

Ingrediënten

  • 2 grote kippenbouten, op kamertemperatuur
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 25 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • Mayonaise (recept)
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: braadpan, schaal

Aan de slag!

  1. Wrijf de kippenbouten in met zout en peper.
  2. Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan en bak de kippenbouten om en om op hoog vuur aan tot ze bruin kleuren.
  3. Giet er 400 ml heet water bij, voeg het halve bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat de kip een half uur zachtjes sudderen. Laat de kip op een bord volledig afkoelen.
  4. Pluk de kip van de botten en doe in een schaal. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Meng zo veel mayonaise door de kip, tot het net een samenhangend geheel wordt. De kip moet niet zwemmen in de mayonaise.
  5. Schep de bosui erdoor en breng het geheel op smaak met zout en flink peper.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*