Macaroni & cheese met een korstje

Macaroni & cheese met een korstje

Oh wat hou ik hier toch van! Moet dit alleen niet te vaak eten, want al die kaas kan ik net zo goed gelijk op m’n heupen en buik plakken 😉 Overigens niet het eerste pastagerecht met kaas wat ik heb gedeeld, dit is alweer de vierde variant. Zo had ik al de typisch Italiaanse quattro formaggi, eentje met gorgonzolasaus en nog een eigen versie. Deze mac & cheese uit de oven is een Amerikaanse versie.

Ingrediënten

  • 400 gr elleboogjesmacaroni
  • 200 gr pittige cheddar, geraspt
  • 100 gr emmentaler, geraspt
  • 100 gr jong belegen kaas, geraspt
  • 1 bol mozzarella, in kleine stukjes
  • 2 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 gr (4 el) boter (echte)
  • 3 el bloem
  • 500 ml melk
  • 200 gr panko (of paneermeel)
  • ½ tl grove mosterd
  • Snufje cayennepeper
  • Zout
  • Optioneel: 200 gr spekreepjes of -blokjes
  • Materialen: ovenschaal, kookpan, vergiet, braadpan, garde

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met een eetlepel boter.
  2. Kook de macaroni in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water en laat uitlekken.
  3. Smelt 2 eetlepels boter in een braadpan op matig vuur. Roer de bloem er met een garde door en laat een minuut garen tot het licht kleurt. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren tot het geheel wat dikker wordt.
  4. Voeg de cheddar toe en blijf roeren tot deze gesmolten is. Doe dit vervolgens met de emmentaler en daarna de jong belegen kaas.
  5. Roer de mosterd door de saus en breng het geheel op smaak met cayennepeper en zout.
  6. Voeg de macaroni toe, meng alles goed door en doe het geheel over in de ovenschaal. Verdeel de mozzarella erover. Strooi de panko en de Parmezaan over de schotel en verdeel de laatste eetlepel boter in vlokjes over de panko.
  7. Zet de schaal 25 tot 30 minuten in de oven tot de kaas bubbelt en de bovenkant lichtbruin is.
  8. Wil je ook spekjes gebruiken, bak deze dan zonder boter of olie licht krokant in een koekenpan en roer deze door de macaroni en de kaas voordat je de schotel in de oven zet.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*