Uiensaus voor bij vlees

Uiensaus voor bij vlees

Van sauzen kan ik echt niet genoeg krijgen! Deze uiensaus eet ik graag bij een tartaartje, maar het is ook heerlijk bij biefstuk, braadworst, karbonade of varkenshaas. De saus is een soort van gebonden jus die je niet per se in de pan van het vlees na het bakken of braden hoeft te maken. Dit kan natuurlijk wel, maar dan moet je het vlees wel nog 20 minuten in de oven warm houden tot de saus klaar is. Met als gevolg dat het vlees te gaar of te droog kan zijn. Daarom maak ik het altijd apart zodat vlees en saus tegelijk klaar zijn.

Ingrediënten

  • 4 uien, in halve ringen
  • 50 gr boter
  • 2 el bloem
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 tl gedroogde tijm of 1 el verse
  • 300 ml witte wijn
  • 1 runderbouillonblokje
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: braadpan of grote sauspan

Aan de slag!

  1. Verhit de boter in een braad- of sauspan en bak de uien in ca. 10 minuten tot ze lichtbruin kleuren. Laat ze niet verbranden!
  2. Bestrooi met de bloem, suiker en tijm en bak al roerend een minuut mee.
  3. Voeg de wijn toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Laat de saus al roerend op laag vuur binden. Als je de saus wat te dik vindt, voeg dan een scheutje heet water toe.
  4. Breng de saus op smaak met zout en peper.

 
Tags:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*