Frittata met courgette en tomaat uit de oven

Frittata met courgette en tomaat uit de oven

Een frittata, of dikke, gevulde omelet, is echt heerlijk als stevige lunch of als lichte avondmaaltijd. Het staat niet binnen een kwartier op tafel, maar je hebt er niet veel werk aan en in dit geval doet de oven de rest. Eenmaal in de oven, heb je dan je handen vrij om nog iets anders te doen. Mijn ervaring is dat wanneer je een frittata in de pan maakt, je er meer bij moet zijn om aanbranden te voorkomen. In de oven gebeurt dit niet zo snel omdat de temperatuur veel beter gereguleerd is.

Ingrediënten

  • 1 courgette, in dunne plakjes
  • 200 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde tijm of 1 el verse
  • 2 el Parmezaanse kaas + extra, geraspt
  • 4 eieren
  • 3 el melk
  • Milde olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: (ronde) ovenschaal, kom, garde

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ondiepe ovenschaal in met wat olie.
  2. Doe de courgettes met de tomaatjes, ui, knoflook en tijm in de schaal. Voeg 2 theelepels olijfolie toe en maal er wat zout en peper over. Meng alles door elkaar. Zet de schaal 10 minuten in het midden van de oven.
  3. Klop ondertussen in een kom de eieren met de melk los en breng op smaak met zout en peper.
  4. Neem de schaal met groenten uit de oven en schenk de eieren erover. Bestrooi met de kaas en zet de schaal 25 tot 30 minuten in de oven tot het geheel stevig is. Bestrooi eventueel met nog wat extra Parmezaan en snijd de omelet in punten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*