Verse tomatensalsa

Verse tomatensalsa

Hoewel salsa in de naam doet vermoeden dat dit een saus is, is het eerder een fijngesneden salade. De term wordt veelal in de Latijns-Amerikaanse, vooral de Mexicaanse, keuken gebruikt als een soort van dip voor bijvoorbeeld bij nacho’s. Het kan zowel een fijngesneden salade zijn, als ook een grof gepureerde. Een salsa is doorgaans bereid met rauwe ingrediënten en over het algemeen pittig, variërend van heel subtiel tot zeer heet. Deze tomatensalsa is heerlijk om te ‘scheppen’ met nacho’s of tortillachips, maar ik maak het ook vaak als extraatje bij chili con carne. Het kost weinig moeite om te maken, maar is wel bijzonder smaakvol!

Ingrediënten

  • 250 gr rijpe tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gr koriander
  • 2 rode pepers, fijngehakt (naar smaak met of zonder zaden)
  • 1 el limoensap
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: kom, serveerkommetje

Aan de slag!

  1. Halveer de tomaten, schep de zaden eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Snipper de ui en hak de korianderblaadjes fijn.
  3. Hak ook de pepers fijn, naar wens met of zonder zaden afhankelijk van hoe pittig je het wilt. Geen zaden voor subtiel, voor middelmatig 1 peper met en 1 peper zonder zaden of beiden met zaden voor heel pittig.
  4. Meng in een kom de tomaten, ui, koriander en pepers met de knoflook uit de pers, limoensap en olijfolie. Breng het geel op smaak met zout en peper en laat bij voorkeur een uurtje afgedekt in de koelkast staan zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
  5. Doe de salsa voor het serveren over in een gezellig kommetje.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*