Gepaneerde kabeljauw met mosterd en kruiden

Gepaneerde kabeljauw met mosterd en kruiden

Dit recept met kabeljauw is weer net even anders dan een lekkerbekje. Minder vet omdat dit niet wordt gefrituurd en lekker krokant door het paneerlaagje. De mosterd en de kruiden geven het visje een heerlijke twist. Je kunt hiervoor trouwens ook andere soorten zoutwater witvis gebruiken, bijvoorbeeld heek, schelvis en wijting. Een budget visje is bevroren Alaska pollock, ook wel bekend als koolvis.

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 el Dijon mosterd
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl mosterdpoeder
  • Bloem
  • 1 ei
  • Ruime hoeveelheid paneermeel of panko
  • 25 gr boter
  • Zonnebloemolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: 3 diepe borden, koekenpan

Aan de slag!

  1. Klop in een diep bord het ei met een scheutje water en de mosterd los. Strooi een ruime hoeveelheid bloem op een ander bord en meng op een volgend bord het paneermeel of panko met de peterselie, tijm en mosterdpoeder.
  2. Dep de visfilets droog en wrijf ze in met zout en peper.
  3. Wentel de visfilets eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel of panko.
  4. Verhit in een koekenpan de boter met een scheutje olie. Bak de vis op matig vuur in ca. 8 minuten rondom gaar en bruin.
  5. Zorg ervoor dat je de vis tijdens het bakken niet teveel beweegt, anders laat de paneerlaag los. Pas wanneer de laag aan de ene kant goed gebakken is, draai je de vis om.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*