Ei in een krokant hambakje

Ei in een krokant hambakje

Dit is zo lekker bij een zondagsbrunch! En ideaal als je geen koolhydraten eet en toch iets lekkers wilt. Want alleen een eitje zonder broodje of croissantje is ook zo saai. Eet je wel gewoon brood, dan is het heerlijk om een geroosterde boterham in het ei te dippen.

Ik heb dit ook wel eens met andere rauwe hamsoorten gemaakt, maar met de Schwarzwalderham vind ik het ’t lekkerst omdat dit een gerookte rauwe ham is; ik hou gewoon enorm van een rooksmaak. Aan het crème fraîche mengsel kun je uiteraard nog andere ingrediënten en kruiden naar smaak toevoegen. Bieslook, tijm, heel fijn gehakte paprika of champignons, knoflook, laat jouw fantasie de vrije loop! Ook lekker is om er nog wat geraspte kaas over te strooien. Het samenstellen is in minder dan 10 minuten gedaan en de oven doet de rest!

Ingredients

  • 4 eieren
  • 4-8 plakken Schwarzwälder schinken
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el droge witte wijn
  • 1 el boter
  • Snufje cayennepeper
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: kleine koekenpan, muffinvorm

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit de boter in een kleine koekenpan op matig vuur en fruit de sjalotjes een paar minuten tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat even op hoger vuur inkoken.
  3. Neem de pan van het vuur en roer de peterselie en crème fraîche erdoor. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
  4. Bekleed 4 holtes van de muffinvorm met de ham. Het is de bedoeling dat de holtes goed bedekt zijn zonder openingen in de ham, dus mogelijk heb je, afhankelijk van de grootte, twee plakjes per holte nodig.
  5. Verdeel het sjalottenmengsel over de bakjes en breek in elk bakje een ei.
  6. Zet de vorm 15 tot 20 minuten in het midden van de oven. De eiwitten moeten gestold zijn en de dooiers nog zacht.
  7. Maal er eventueel nog wat peper over. Serveer direct.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*