Gegrilde entrecote bercy

Gegrilde entrecote bercy

Een entrecote is een prijzig stukje vlees, maar wel enorm lekker. Af en toe moet het gewoon kunnen. Meestal zijn ze flink van formaat, dus je kunt er eventueel ook één delen met een tafelgenoot. Ik eet zelf ook maar een halve. Dit recept heeft zijn oorsprong in Parijs. Quartier Bercy, aan de Seine, waar het Franse Ministerie van Financiën te vinden is, was ooit de grootste wijnhaven en -markt ter wereld. Deze plek in het oosten van Parijs verleent haar naam aan vele recepten die bereid zijn met wijn, waaronder deze entrecote.

Ingrediënten

  • 4 entrecotes
  • 200 ml droge witte wijn
  • 3 el boter
  • 3 el olijfolie
  • ½ citroen, geperst
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • Klein bosje peterselie, fijngehakt
  • Zout en versgemalen peper
  • Materialen: grillpan (wanneer je oven geen grill heeft), sauspannetje, eventueel een sudderplaatje

Aan de slag!

  1. Verwarm de ovengrill voor. Heeft jouw oven geen grill, dan kun je ook een grillpan gebruiken.
  2. Wrijf de entrecotes in met zout en peper.
  3. Doe de sjalotjes met de wijn en boter in een sauspannetje, breng aan de kook en reduceer het mengsel tot een derde. Roer de peterselie en het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Houd de saus op laag vuur warm. Eventueel op een sudderplaatje want het mag niet meer koken.
  4. Zet de entrecotes onder de hete grill en grill ze 3 minuten aan elke kant. Zet tegelijkertijd een serveerschaal of borden in de oven om mee te verwarmen.
  5. Leg de entrecotes op de schaal of borden en schenk de saus erover. Serveer direct.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*