Caesarsalade met mijn twist

Caesarsalade met mijn twist

De caesarsalade is in 1924 in de VS bedacht door restaurateur Caesar Cardini. Op 4 juli, een nationale feestdag, had hij in zijn restaurant door grote drukte nog maar nauwelijks ingrediënten in de keuken en moest hij wat verzinnen om zijn gasten toch nog iets te eten te kunnen geven. Met wat hij nog had, maakte hij aan tafel met een dramatische flair een salade. En zo werd de caesarsalade geboren. Zijn versie bestond uit niet meer dan bindsla (romaine), croutons, knoflook, Parmezaanse kaas, 1 gekookt ei, Worchestershiresaus, olijfolie en citroensap. Tegenwoordig is de caesarsalade in verschillende varianten verkrijgbaar, meestal met ansjovis en/of (gerookte) kip en een caesardressing. Die afhankelijk van de maker ook weer verschilt in ingrediënten.

In deze variant met mijn twist heb ik sardientjes uit blik en kappertjes toegevoegd, heb ik voor de croutons donker volkorenbrood gebruikt en de Parmezaan vervangen door 30+ boeren belegen kaas. In de caesardressing zit wel Parmezaan.

Ingrediënten

  • 2 kropjes baby romaine sla (little gem)
  • 4 sneetjes donker volkoren brood
  • 4 (half)hard gekookte eieren
  • 1 blikje sardientjes, uitgelekt
  • 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 4 plakken 30+ belegen boerenkaas
  • 8 el caesardressing (recept)
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen:

Aan de slag!

  1. Rooster het brood in een grillpan of broodrooster goed knapperig en snijd in blokjes.
  2. Scheur de slablaadjes grof en doe ze in een kom.
  3. Hak de ansjovis grof en verkruimel de sardientjes. Doe de ansjovis, de helft van de sardientjes en de kappertjes bij de sla.
  4. Meng de sla met zoveel dressing tot alles goed samenhangt maar niet verzuipt in de dressing.
  5. Verdeel de sla over de borden en verdeel daarover de croutons, de kaas in stukjes, de rest van de sardientjes en op elk bord een ei in kwarten gesneden. Maal er nog wat zout en peper over. Als je nog dressing over hebt, dan kun je dit eventueel ook nog een beetje overheen druppelen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*