Groene salade met gemarineerde garnalen

Groene salade met gemarineerde garnalen

Simpel, snel en slank, maar oh zo lekker! Heerlijk voor twee personen als lichte lunchsalade of zelfs maaltijdsalade als je een kleine eter bent, eventueel met knoflookbrood erbij, maar ook geschikt als klein voorgerechtje voor vier personen. En als je van de klassieke combinatie van garnalen met cocktailsaus houdt, dan kan dat prima als topping worden gebruikt!

Ingrediënten

  • 200 gr gekookte cocktailgarnalen
  • 75 gr veldsla
  • ¼ komkommer, gewassen en brunoise gesneden
  • 75 gr edamame (sojaboontjes)
  • 2 el verse dille, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • Optioneel: cocktail/whiskysaus (recept)
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: 2 kommen

Aan de slag!

  1. Maak in een kom een marinade van 2 eetlepels olijfolie, knoflook en dille en breng op smaak met zout en peper. Laat 10 minuten staan en schep dan pas de garnalen erdoor. Laat dit nog 10 minuten afgedekt in de koelkast staan.
  2. Klop in een andere kom een dressing van de rest van de olie met de azijn en breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de sla, komkommer en edamame door de dressing.
  4. Verdeel de salade over 2 borden en schik de garnalen daarover.
  5. Schep er eventueel nog wat cocktailsaus over.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*