Pita met gegrilde kip en aubergine

Pita met gegrilde kip en aubergine

Een beetje van mezelf en een beetje uit een supermarkttijdschrift. Ik raak altijd best geïnspireerd door recepten uit supermarkttijdschriften, maar vind de verhoudingen vaak niet goed kloppen of ik mis iets. En dan pas ik het gewoon aan naar mijn eigen instinct en smaak. Dat geldt dus ook voor deze pita’s; inspiratie en eigen inbreng. Het recept is voldoende voor vier personen lunch of twee personen avondmaaltijd. Ik heb speltpitabroodjes gebruikt (AH), maar je kunt natuurlijk ook gewone nemen. Neem wel de grotere soort, want ik vind die kleine broodjes amper te vullen. Ik heb hiervan gesmuld en het broodje komt zeker vaker terug op mijn menu!

Ingrediënten

  • 4 grote pitabroodjes
  • 4 kipdijfilets
  • 1 aubergine
  • 2 handjes gemengde sla
  • 100 gr feta
  • 10 takjes munt
  • 1 teentje knoflook
  • Beetje (vers) citroensap
  • ½ tl gemalen chilivlokken
  • ½ el gedroogde oregano
  • Snufje gemalen komijn
  • Snufje gemalen koriander
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • Milde olijfoliespray
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: foodprocessor, grillpan, eventueel een broodrooster

Aan de slag

  1. Pluk de blaadjes van de takjes munt, pel de knoflook en snijd deze in plakjes. Doe dit in de foodprocessor samen met de oregano, de chilivlokken en de extra vergine olijfolie en maal tot een gladde saus. Voeg eventueel nog wat olie toe als hij te dik naar jouw smaak is. Breng de saus op smaak met een beetje citroensap, zout en peper.
  2. Snijd de kip in dunne plakjes en kruid ze rondom met zout, peper, komijn en koriander. Spray ze licht in met wat olijfolie en zet afgedekt opzij.
  3. Snijd de aubergine in dunne plakken van niet meer dan 5 mm. Kruid ze ook aan beide kanten met zout en peper en spray idem aan beide kanten licht in met olijfolie. Zet opzij.
  4. Verhit de grillpan goed heet. Toast de pita’s aan beide zijden tot ze knapperig en licht gekleurd zijn. Je kunt ze ook in een broodrooster toasten en de pan ondertussen voor de aubergine gebruiken.
  5. Grill de plakken aubergine in ca. 4 minuten om en om tot ze mooie grillstrepen hebben. Zet ze afgedekt opzij.
  6. Grill nu de plakken kip in ca. 4 minuten om en om tot ze mooie grillstrepen hebben.
  7. Snijd de pitabroodjes goed open en verdeel er wat sla over. Beleg vervolgens met de aubergine en kip. Schep er wat muntsaus over en verdeel als laatste nog wat gebrokkelde feta erover.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*