Kruidige kip met tomaten uit de oven

Kruidige kip met tomaten uit de oven

Weinig werk, lekker snel klaar en laag in calorieën! Ik heb hiervoor kipfilethaasjes gebruikt omdat ik die precies goed van formaat vind, maar je kunt natuurlijk ook kipfilet in stukken snijden of kipdijfilet. De laatste is wel wat vetter, maar ook weer malser. Vind je alleen de rucola met het kipgerecht net even te weinig, eet er dan lekker gebakken aardappeltjes bij.

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilethaasjes
  • 50-75 gr rucola
  • 5 trostomaatjes, in kwarten
  • 1 kleine ui, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • ½ tl gedroogde rozemarijn
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 3 el milde olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: kom of shaker, ovenschaal

Aan de slag!

  1. Meng in een kom of shaker de olijfolie met de kruiden en de knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Doe de kip met de tomaatjes en de ui in een ovenschaal en schenk de olie erover. Meng alles goed door.
  4. Zet de schaal ca. 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege alles een keer om.
  5. Verdeel de rucola over de borden aan daarover de kip met de tomaatjes en ui. Lepel er ook nog wat van de olie over en maal er eventueel nog wat peper over.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*