Groene olijvenspread

Groene olijvenspread

Olijventapenade vind ik echt heerlijk, maar ik ken ook mensen die het niet eten omdat ze geen vis lusten of het niet willen eten omdat ze vegetariër zijn. En in een authentieke tapenade zit nou eenmaal ansjovis en tonijn. Deze olijvenspread is een prima alternatief voor op een stokbroodje of toastje. Ik noem het overigens een spread om het niet te verwarren met de authentieke tapenade. Hoewel men tegenwoordig allerlei grove smeerseltjes al snel tapenade noemt.

Ingrediënten

  • 1 pot (240 gr) groene olijven zonder pit, uitgelekt
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • 3 el mayonaise
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Optioneel: chilipeper (uit de molen) of cayennepeper
  • Materialen: foodprocessor, kom, schaaltje

Aan de slag!

  1. Maal de olijven met de kappertjes en de knoflook in de foodprocessor. Zorg dat het nog een beetje grof blijft en niet een puree wordt.
  2. Schep in een kom en meng de peterselie, mayonaise en olijfolie er goed door. Breng op smaak met wat zout en peper, of gebruik in plaats van gewone peper chili- of cayennepeper als je van een beetje pit houdt.
  3. Doe voor het serveren over in een leuk schaaltje.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*