Koken met vis uit blik

Koken met vis uit blik

Vis, ik ben er dol op! Kan natuurlijk ook niet anders als je van Scheveningse komaf bent, ik ben ermee opgegroeid. Verse vis zo van de Scheveningse haven (ik woon er niet ver vandaan) is natuurlijk zalig, maar ik schuw ook niet voor gerechten met vis uit blik. Verschillende soorten visconserven staan bij mij standaard altijd ruim op voorraad in de kast. Tot voor kort deed ik het met wat in de supermarkt verkrijgbaar is, maar nu heb ik iets ontdekt wat vele malen lekkerder is!

Onlangs ontving ik een heel smakelijk pakketje met diverse visconserven van Deli Manger. Ik ontdekte dit via een contact op Facebook en vroeg om informatie omdat ik hiernaar heel nieuwsgierig was. Het zag er allemaal zo aantrekkelijk uit en door de berichtjes kreeg ik ook al het idee dat dit anders was dan wat ik gewend ben. Ik kreeg direct het aanbod om wat smaken te proeven. Als foodie zeg je daar natuurlijk geen ‘nee’ tegen, maar ik was echt enorm verrast toen het doosje werd bezorgd. Ik dacht aan misschien twee of drie smaken, maar ik kreeg er maar liefst acht!

Culicadeautje in de doos:
Zallo geelvintonijn in olijfolie
Zallo witte tonijn in olijfolie
Zallo mousse van witte tonijn en ansjovis
Zallo mousse van witte tonijn
Nuri sardientjes in pikante olijfolie
Nuri sardientjes in olijfolie
Nuri makreel in pikante olijfolie
Nuri makreel in olijfolie

Wat een topcadeau! De culiradertjes gingen bij mij direct draaien, want met al deze heerlijkheden moet natuurlijk allerlei lekkers worden gemaakt! Het liefst had ik alles gelijk geopend om het te proeven, maar ik heb me ingehouden 😉 Ik heb al diverse recepten online met vis uit blik, maar deze doos met heerlijkheden vroeg toch wel om nieuwe toevoegingen. En zo ging ik aan de slag! Daarbij heb ik me ook laten inspireren door een kookboekje wat ik al lange tijd op de plank heb staan, maar nog nooit iets mee had gedaan: Koken met Vis uit Blik van Bart van Olphen. Onderaan vind je diverse recepten met vis uit blik. Recepten die ik al had en nieuwe recepten, al dan niet uit of geïnspireerd door het kookboek. Bij alle recepten blijft de vis helemaal of zo goed als intact, want ik vind dat je wel echt de vis moet proeven en de smaak niet verloren gaat door andere ingrediënten die de vis overheersen. Ook al gebruik ik zeker andere ingrediënten, de smaak van de vis blijft staan!

Over Deli Manger
Deli Manger is opgericht door Monique van Vianen, een gepassioneerd foodprofessional. Tijdens een vakantie in Portugal werd zij compleet verrast door hoe smakelijk vis uit blik kan zijn. Dus startte zij de zoektocht naar het best bewaarde geheim in blik en zo ontstond Deli Manger. Nu, enkele jaren later, kan iedereen in Nederland genieten van delicate visconserven van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Niet te vergelijken met wat je hier in de supermarkt vindt! Het assortiment van Deli Manger bestaat uit de merken Nuri uit Portugal en Zallo uit Spanje en is online te bestellen via www.delimanger.nl. Toegegeven, de prijzen liggen iets hoger dan wat je uit de supermarkt gewend bent, maar vertrouw me… als je een fijnproever bent en echt voor kwaliteit gaat, dan heb je dat er echt voor over. Vier euro voor een blikje topkwaliteit duurzaam gevangen en traditioneel verwerkte vis is echt niet de hoofdprijs!

Recepten met vis uit blik
Ik ben begonnen met een recept uit het eerder genoemde kookboek: sardines met gekonfijte tomaat en knoflook. Een heerlijk voorgerechtje! Het recept lees je hier ->

In het pakketje zat ook een potje tonijn-ansjovismousse. Dit heb ik gebruikt voor millefeuille die zowel voor lunch als voorgerechtje zalig is! Recept ->

De Zallo witte tonijn in olijfolie heb ik gecombineerd met een couscous-kruidensalade. Geschikt als lichte maaltijdsalade voor 2 personen of voorgerecht voor 4 personen. Recept ->

Met de Nuri sardientjes in pikante olijfolie heb ik een Mediterraan sardinetartaartje gemaakt, een snel en makkelijk te maken voorgerechtje. Ondanks alle toegevoegde ingrediënten (olijven, kappertjes, zongedroogde tomaatjes en verse basilicum), bleef de smaak van de vis echt heel goed staan! Recept ->

Meer nieuwe recepten volgen snel en zal ik dan steeds aan dit lijstje toevoegen!

Ter inspiratie kun je ook de volgende recepten die ik al online had staan proberen:
Rillette van sardines
Smeuïge tonijnsalade
Vitello tonnato
Super vis clubsandwich
Salade niçoise
Salade met sardientjes, kaas en croutons
Caesarsalade met mijn twist
Makreelmousse (dit recept is met verse gerookte makreel, maar kan ook prima met makreel uit blik)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*