Doperwten met Parmaham

Doperwten met Parmaham

Net even wat lekkerder dan zo op je bord. Ik heb gewoon helemaal niets met gekookte groenten, ik moet er altijd wat meer mee doen met extra smaakmakers. Zo ook met dopertwen. Piselli con prosciutto di Parma is typisch Italiaans, maar de Parmaham wordt ook wel vervangen door andere rauwe hamsoorten, gekookte ham of pancetta. Je kunt gebruiken wat jij lekker vindt. Ik vind Parmaham het lekkerst omdat het zo lekker krokant bakt en minder vet is dan pancetta.

Ingrediënten

  • 1 kilo verse doperwten (of eventueel diepvries)
  • 75 gr Parmaham
  • 1 kleine ui
  • 2 el milde olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: kookpan, vergiet, hapjespan

Aan de slag!

  1. Kook de doperwten gaar, maar niet te gaar, in water met wat zout. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  2. Snipper de ui en snijd de ham in smalle reepjes.
  3. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en bak de ui met de ham zachtjes tot de ui glazig is.
  4. Voeg de doperwten toe en schep alles goed om. Breng op smaak met peper en warm nog even door.

Ook lekker Italiaans:

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*