Kruidenboter

Kruidenboter

Zo simpel als het is, maar zeg nou zelf… Hoe lekker is een stokbroodje met kruidenboter?! Bij de borrel, bij een sateetje of als simpel voorgerechtje. Maar dan wel zelfgemaakte kruidenboter! Veel lekkerder dan het fabrieksspul uit de supermarkt!

Ingrediënten

  • 250 gr zachte boter (echte boter!)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 6 takjes peterselie, blaadjes fijngehakt
  • 3 takjes dragon, blaadjes fijngehakt
  • 2 takjes tijm, blaadjes fijngehakt
  • 3 el bieslook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngeraspt
  • Paar druppels citroensap
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Prak in een kom met een vork de boter met de sjalot en alle kruiden en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  2. Doe de boter over in een schaaltje en strijk mooi af. Zet de boter afgedekt een tijdje in de koelkast. Hoe langer je het laat staan, hoe lekkerder hij wordt.
  3. Haal de boter voor de smeerbaarheid een half uur voor gebruik uit de koelkast.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*