Groene salade met gebakken chorizo

Groene salade met gebakken chorizo

Voedselverspilling doe ik niet aan en ik hoop jij ook niet. Tuurlijk gooi ik wel eens iets weg als het echt niet meer eetbaar is, maar ik doe altijd mijn best om nog iets te maken van restjes als het niet in de vriezer kan. Zo is deze salade ook ontstaan. Een half zakje gemengde sla, een aangesneden komkommer, stukje Parmezaan, restje sojaboontjes over van een Japanse salade, stukje zachte chorizo (blijft lang goed) over van een tajinegerecht en nog een klein potje caesardressing over van een caesarsalade een week eerder (blijft een week goed in een gesteriliseerd potje). De hoeveelheden die ik heb gebruikt, heb ik gewogen en omgezet naar een maaltijdsalade voor twee personen. En ik heb ook nog een tip voor je: gemengde salades in zak kun je langer vers houden door een stukje keukenpapier nat te maken, dan uitknijpen en dit in de zak bij de sla doen. Sluit de zak niet af en leg gewoon in de groentelade.

Ingrediënten

  • 80 gr gemengde sla naar keuze
  • ½ komkommer, gewassen
  • 75 gr sojaboontjes
  • 1 kleine rode ui
  • 100 gr chorizo aan één stuk, liefst de zachte soort
  • Stukje Parmezaanse kaas
  • Caesardressing volgens dit recept (reken hier 10 min. voor)
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: koekenpan, schaal, dunschiller of kaasschaaf

Aan de slag!

  1. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak zonder vetstof de chorizo tot de olie eruit vrijkomt en de plakjes krokant zijn. Schud tussentijds een keer om. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Ondertussen snijd je de komkommer en de ui. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepeltje de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in gelijke blokjes. Snijd de ui in heel dunne halve ringen.
  3. Meng in een schaal de sla, komkommer, ui en sojaboontjes en meng met zoveel dressing tot de salade net een mooi laagje heeft. Laat het niet zwemmen in dressing.
  4. Verdeel de salade over 2 borden en maal er wat peper over. Verdeel vervolgens de chorizo erover en schaaf als laatste met een dunschiller of kaasschaaf wat Parmezaan erover.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*