Kruidige kipnuggets

Kruidige kipnuggets

Kip, ik ben er dol op en eet het ook wel één keer per week. Biologische kip uiteraard. Ander vlees eet ik nog maar heel weinig, maar kip vind ik lastig om te laten staan. Maar als je zeker eens per week kip eet, moet je echter wel je best doen om steeds te variëren want anders gaat het weer zo snel vervelen. Deze week heb ik eens heerlijk kruidige kipnuggets gemaakt. Van fastfoodketens eet ik ze nooit omdat je ze door de samenstelling nog amper kan herleiden tot echte kip en bovendien zit er vaak suiker en vreselijk veel zout in. Zelf nuggets maken van goede kipfilet is echt zoveel lekkerder! Je kunt ze ook als borrelhapje maken. Het paneren kan je namelijk best al een paar uurtjes eerder doen en tot gebruik de gepaneerde nuggets in een afgesloten bak bewaren. Dan hoef je ze op het laatst enkel nog te frituren en zet je ze warm op tafel met een lekkere dip naar keuze.

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 150 gr beschuit
  • Uienpoeder
  • Knoflookpoeder
  • Gemalen mosterdzaad
  • Paprikapoeder
  • Zout en peper
  • 200 gr bloem
  • 2 eieren
  • 250 ml zonnebloemolie
  • Materialen: kom, foodprocessor (of plastic zak en deegroller), 2 schalen, diepe pan met dikke bodem, ovenschaal

Aan de slag!

  1. Snijd de kip bite size stukjes van ca. 5 cm.
  2. Doe de bloem in een kom en meng naar eigen smaak met uienpoeder, knoflookpoeder, mosterdzaad, paprikapoeder, zout en peper. Wees niet te zuinig want je moet er wel wat van terug kunnen proeven.
  3. Doe de kipstukjes erbij en meng alles met je handen heel goed door zodat alle kip goed bedekt is.
  4. Maal de beschuiten fijn in een foodprocessor of in een plastic zak met behulp van een deegroller. Doe over in een schaal.
  5. Klop in een andere schaal de eieren los met een scheutje water.
  6. Meng nogmaals de kip in de bloem goed door.
  7. Neem een handje kip en wentel ze door het ei. Vervolgens wentel je ze goed door het beschuitkruim tot ze rondom helemaal zijn bedekt. Leg ze op een bord en herhaal tot je alle kipstukjes gepaneerd hebt.
  8. Verwarm de oven voor op 150 graden en zet een ovenschaal klaar.
  9. Verhit de olie in een diepe pan met dikke bodem tot op middelhoog vuur. Om te testen of de olie heet genoeg is, doe je er een blokje brood in. Zodra deze direct goudbruin kleurt en knapperig is, is de olie heet genoeg.
  10. Frituur de nuggets in kleine porties om en om tot ze goudbruin zijn. Dit duurt 3 à 4 minuten per portie. De gefrituurde stukjes houd je warm in de oven tot je alles gedaan hebt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*