Ravioli met spinazie, kaas en room

Ravioli met spinazie, kaas en room

Eindelijk weer eens tijd gehad om een nieuw pastarecept te bedenken! Ik geef wel toe dat ik de ravioli gewoon gekocht heb, want ik heb door mijn werk amper tijd om te koken laat staan om ook nog eens verse gevulde pasta te maken. Mijn pastamachine is helaas al een tijdje met sabbatical ūüėČ En gelukkig verkopen de supermarkten tegenwoordig ook ‘verse’ (lees semivers) pasta’s. Voor dit recept heb ik de glutenvrije¬†spinazie-ricotta ravioli van de Appie gebruikt. En door de spinazie-ricottavulling werd ik weer ge√Įnspireerd voor de saus. Uiteraard met spinazie en ricotta en daarbij room en nog twee kaassoorten die de¬†saus nog romiger maken: mozzarella en magor. Magor is ook wel bekend als gormas. De kaas is een combinatie van gorgonzola en mascarpone en daar komt de samentrekking van de naam dus ook vandaan. Wat betreft de spinazie¬†heb ik hiervoor zowel verse als diepvries gebruikt. De fijngesneden diepvriesspinazie mengt mooi in de room en de verse spinazie zorgt voor een beetje textuur door de grovere blaadjes en de steeltjes.

Dit recept is als hoofdmaaltijd voor twee personen of voor vier personen als voorgerecht.

Ingredi√ęnten

  • 250¬†gr verse spinazie-ricotta ravioli
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 gr verse babyspinazie, gewassen
  • 200 gr diepvries bladspinazie
  • 250 ml (kook)room
  • 100 gr ricotta
  • 75 gr magor/gormas, in stukjes
  • 50 gr mozzarella, geraspt
  • Stukje Parmezaan of Pecorino
  • 2 el olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: ruime kookpan, vergiet, hapjespan

Aan de slag!

  1. Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de ravioli volgens aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  2. Verwarm ondertussen de olie in een hapjespan op laag vuur en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten.
  3. Doe het vuur iets hoger, voeg de diepvriesspinazie toe en laat ca. 5 minuten al roerend ontdooien en verwarmen.
  4. Voeg de verse spinazie toe en laat al roerend ca. 5 minuten slinken.
  5. Voeg de room toe en warm goed door.
  6. Voeg de ricotta, magor en mozarella toe en laat al roerend smelten. Breng hoog op smaak met zout en peper.
  7. Voeg de ravioli toe en warm nog even goed door.
  8. Verdeel over 2 borden voor een hoofdgerecht of 4 voor een voorgerecht. Schaaf er tot slot wat Parmezaan of Pecorino over.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*