Romige bananenmousse

Romige bananenmousse

Zoete toetjes zijn aan mij niet besteed. Gewoon omdat ik geen zoetekauw ben. Dat wil echter niet zeggen dat ik nooit een nagerecht maak want als ik eters heb dan moet het plaatje wel compleet zijn. Deze bananenmousse is al heel wat keertjes gemaakt. Het is supersnel en makkelijk te maken en kan vervolgens een paar uur de koelkast in. Je hebt er geen omkijken meer naar en weer je handen vrij om voorgerecht en hoofdmaaltijd voor te bereiden en te maken. Oké, dit dessert is geen culinair hoogstandje maar ik ben nog niemand tegengekomen die het niet lustte!

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 3 el citroensap
  • 1,5 zakje vanillesuiker
  • 300 ml slagroom
  • 35 gr witte basterdsuiker
  • Optioneel: 8 bitterkoekjes
  • Materialen: 2 kommen, staafmixer, 4 schaaltjes, glaasjes of potjes

Aan de slag!

  1. Halveer 1 banaan in de schil. Leg een helft in de koelkast om verkleuring te voorkomen. De andere helft pel je samen met de overige bananen.
  2. Pureer de bananen met een staafmixer in een kom met het citroensap en de vanillesuiker.
  3. Klop in een andere kom de slagroom met de basterdsuiker stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door de bananenpuree.
  4. Als je ook bitterkoekjes wilt gebruiken, verkruimel deze dan. Niet te grof en niet te fijn.
  5. Verdeel eventueel de bitterkoekjes over schaaltjes, glaasjes of potjes en daarover de bananenpuree. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
  6. Snijd de overgebleven halve banaan in plakjes wanner je de mousse gaat serveren. Verdeel plakjes over de mousse en serveer direct.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*