Kabeljauw met Hollandse garnalen

Kabeljauw met Hollandse garnalen

De zwarte tagliatelle was misschien niet zo’n picture perfect idee… Het gerecht ziet er zo minder aantrekkelijk uit. En ik wilde graag warm eten dus heb ook niet heel erg mijn best gedaan voor een betere foto. Maar goed, het gaat uiteindelijk om de kabeljauw met de gemarineerde garnaaltjes erop en dat is echt verrukkelijk! Je kunt uiteraard gewoon gele tagliatelle gebruiken, of rode of groene als je contrast op je bord leuk vindt. En natuurlijk kun je de pasta ook weglaten en iets anders wat jij lekker vindt erbij serveren. Nog een eenvoudige, frisse salade erbij en je hebt een heerlijke, snelle maaltijd!

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets van ca. 125 gr
  • 200 gr Hollandse garnalen
  • 2 tl geraspte mierikswortel (potje)
  • 10 grote blaadjes basilicum
  • 50 ml sinaasappelsap (liefst vers)
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr ongekookte (zwarte) tagliatelle
  • 3 el milde olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Hulpmiddelen: kom, schaal, kookpan, koekenpan, vergiet

Aan de slag!

  1. Rol de blaadjes basilicum in de lengte op en snijd ze in ragfijne reepjes. Maak in een kom de mierikswortel een beetje dunner met een paar drupjes olijfolie. Hak de knoflook fijn.
  2. Meng de garnalen in de kom met de basilicum en mierikswortel en breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de kabeljauwfilets ca. 10 minuten in een ruime schaal met het sinaasappelsap en de knoflook en draai ze halverwege om.
  4. Breng een pan water met ruim zout aan de kook en kook de tagliatelle al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit ondertussen de olie op matig vuur in een koekenpan. Neem de kabeljauw uit het sap en bestrooi ze met zout en peper. Bak ze in ca. 5 minuten gaar. Keer tussendoor om.
  6. Giet de pasta af in een vergiet. Drapeer op het midden van 4 (voorverwarmde) borden een nestje en leg de kabeljauw erop.
  7. Schep 2 eetlepels van het bakvet van de vis door de garnalen en verdeel ze over de kabeljauw.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*