Bruschetta met tomaat en basilicum

Bruschetta met tomaat en basilicum

Dit is een eenvoudig, maar zo heerlijk gerechtje! Lekker als onderdeel van een antipastischotel, hapje bij de borrel of als simpel voorgerechtje. Een ook nog eens supermakelijk te maken!

Ingrediënten

  • 3 à 4 romatomaten
  • 1 flink teentje knoflook
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 stokbrood
  • Handje basilicumblaadjes
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Breng een pannetje water aan de kook.
  2. Doe de olijfolie in een kommetje en pers de knoflook erin uit.
  3. Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes.
  4. Snijd van het stokbrood 12 sneetjes. Doe dit schuin zodat je een groter oppervlak om te beleggen krijgt.
  5. Snijd de tomaten met een scherp mes kruislings iets in, prik ze op een vork en dompel ze een aantal seconden in het kokende water tot de velletjes loskomen.
  6. Spoel de tomaten af onder koud water, ontvel ze, snijd ze door, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  7. Meng de tomatenblokjes met de basilicum en breng op smaak met zout en peper.
  8. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of grillpan.
  9. Bestrijk de sneetjes aan één kant met wat knoflookolie en beleg met het tomaten-basilicummengsel.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*