Pistoletje fromage fondue

Pistoletje fromage fondue

Oh wat hou ik toch van rijk belegde broodjes! Ik had van afgelopen weekend nog twee verse pistoletjes van de bakker over, maar die zijn na twee dagen natuurlijk niet zo lekker knapperig meer. Zo’n taai geworden pistoletje wordt in de oven echter weer knapperig en ik bedacht om ze dan maar gelijk met beleg warm te maken. Met Gruyère en Emmentaler en daarbij nog Ardennerham en besprenkeld met wat kirsch, krijg je een beetje de smaak van kaasfondue waarin je de Ardennerham hebt gedipt. Vandaar de naam fromage fondue!

Wil je dit met kinderen eten, laat dan de kirsch weg want de pistoletjes staan niet lang genoeg in de oven om de alcohol erin te laten verdampen!

Ingrediënten

  • 4 pistoletjes
  • 8 plakken Ardennerham
  • 4 plakken Ammentaler
  • 4 plakken Gruyère
  • Scheutje kirsch
  • Materialen: bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de broodjes over de lengte bijna doormidden en besprenkel de onderste helften met wat kirsch.
  3. Beleg ze met de Emmentaler, Ardennerham en Gruyère en vouw dicht.
  4. Leg de pistoletjes op de bakplaat en zet in het midden van de oven ca. 5 minuten tot de kaas goed gesmolten is.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*