Gemarineerde artisjokharten

Gemarineerde artisjokharten

Verse artisjokken zijn op zich het hele jaar verkrijgbaar omdat ze worden geïmporteerd, maar eerlijk gezegd zie ik ze in de supermarkten bijna nooit. Meestal kom ik ze pas in het najaar tegen en dat is doorgaans Europese teelt. Voor deze antipasto kun je echter prima artisjokharten uit blik gebruiken. Scheelt ook heel wat werk want verse artisjokken bereiden kost veel meer tijd. Nu heb je het gerechtje binnen 10 minuutjes klaar en is het enkel een kwestie van laten staan zodat de smaken goed mengen. Dit heerlijke aperitiefhapje ontbreekt bij mij nooit wanneer ik een uitgebreide antipasti borrelplank serveer!

Ingrediënten

  • 1 blik artisjokharten
  • 2 teentjes knoflook
  • Paar takjes tijm
  • Paar takjes platte peterselie
  • Sap van een halve citroen
  • 75 ml extra vergine olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kom, vergiet/zeef, serveerschaaltje

Aan de slag!

  1. Laat de artisjokharten uitlekken in een vergiet of zeef.
  2. Hak de blaadjes van de takjes peterselie fijn.
  3. Doe in een kom de olijfolie en citroensap. Ris de blaadjes van de takjes tijm boven de kom, voeg de peterselie toe en pers de knoflook uit. Meng alles goed door en breng op smaak met zout en peper.
  4. Halveer de artisjokken en schep ze door de marinade. Zet ze minstens een uur afgedekt in de koelkast. Hoe langer je ze in de marinade laat staan, hoe lekkerder. Schep tussentijds ook nog om.
  5. Doe de artisjokken met de marinade over in een gezellig schaaltje vlak voor serveren.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*