Tomatentapenade

Tomatentapenade

Smeerseltjes voor op brood of toastjes, ik hou er zo van! Vandaag heb ik een potje tomatentapenade gemaakt. Supersimpel en snel klaar. In een gesteriliseerd (weck)potje houd je dit zeker een week of twee goed in de koelkast. Gebruik wel een brandschoon lepeltje als je er iets uitschept en reinig het lepeltje eerst wanneer je er nog wat uit wilt scheppen. Schenk er vervolgens een dun laagje olijfolie op voordat je de pot weer afsluit en in de koelkast zet. Als de randen van het potje vies zijn geworden, veeg die dan ook eerst goed schoon met keukenpapier voordat je het potje weer afsluit.

Ingrediënten

  • 1 pot zongedroogde tomaatjes
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 el kappertjes
  • 75 gr groene olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: vergiet/zeef, foodprocessor, (weck)potje

Aan de slag!

  1. Laat de tomaatjes uitlekken in een vergiet of zeef.
  2. Hak de tomaatjes, basilicum, olijven, knoflook, ansjovis en kappertjes grof.
  3. Doe dit alles in een foodprocessor en maal met de pulse-stand tot een niet te grove en niet te fijne textuur.
  4. Meng de olie erdoor en breng op smaak met citroensap, citroenrasp, zout en peper.
  5. Doe het geheel over in een gesteriliseerd potje en laat minstens een uur staan alvorens het te gebruiken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*