Pasta met courgette en geitenkaas

Pasta met courgette en geitenkaas

Vandaag was mijn vegetarische dag van deze week. Geen meatless Monday, maar een meatless Tuesday. Maakt natuurlijk ook niet uit welke dag van de week je geen vlees of vis eet, elke dag is er één voor flexitariërs! Vandaag ingevuld met een zalige pasta! Gewoon in m’n hoofd wat ingrediënten bij elkaar bedacht en er een experimentje van gemaakt. Al zeg ik het zelf, een geslaagd experiment! Het gaat zeker eens in de herhaling. By the way… het recept is aangegeven voor vier personen, maar dit gaat niet op voor heel grote eters. Dan is het voor maar twee personen genoeg.

Ingrediënten

  • 300 gr (volkoren) penne of andere grove pasta
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • 125 ml room
  • 2 el milde olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kookpan, hapjespan, schuimspaan

Aan de slag!

  1. Snijd de courgette brunoise (blokjes van ca. 5 x 5 mm), snipper de ui, hak de knoflook grof, snijd de tomaatjes in kwarten, snijd de olijven in ringetjes, snijd de basilicum in smalle reepjes en verbrokkel de geitenkaas.
  2. Breng een ruime pan met water en flink zout aan de kook.
  3. Verhit ondertussen in een ruime hapjespan de olie en fruit hierin op laag vuur de ui, knoflook en oregano ca. 5 minuten.
  4. Doe het vuur wat hoger en voeg de courgette toe. Roerbak ca. 5 minuten tot de courgette beetgaar is.
  5. Voeg de tomaatjes en olijven toe en roerbak nog ca. 3 minuten.
  6. Voeg de room toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Houd warm zonder de saus te laten koken.
  7. Tussentijds kook je de pasta al dente.
  8. Schep de pasta met een schuimspaan uit de pan direct in de saus. Er mag wat aanhangend vocht met de pasta mee in de saus. Hierdoor neem je wat zetmeel van de pasta in het kookwater mee in de saus waardoor er een lichte binding ontstaat. Laat een paar minuten doorwarmen zonder te laten koken.
  9. Schep driekwart van zowel geitenkaas als basilicum door de pasta en schep direct op borden. Gebruik de rest van de geitenkaas en basilicum als garnering.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*