Geplette aardappels met knoflook en kaas

Geplette aardappels met knoflook en kaas

Ik hou totaal niet van gekookte aardappels, terwijl ik aardappelgerechten juist heel erg lekker vind. Puree, gebakken, geroosterd, frites, gratin, rösti, ik vind het allemaal even lekker. Maar wat ik echt héél erg lekker vind, zijn deze geplette roseval aardappels! Ik weet zeker dat wanneer je het een keer hebt geproefd, je het absoluut op je repertoire laat staan!

Ingrediënten

  • 8 roseval aardappeltjes, schoongeboend
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • 4 el jong belegen kaas, geraspt
  • 2 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Kook de aardappels met schil in gezouten water in 15 minuten net gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  2. Verwarm de ovengrill voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Meng in een kommetje de olijfolie met de knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de aardappels op de bakplaat en plet ze voorzichtig met een aardappelstamper. Niet te plat, het is de bedoeling dat de schil open knapt maar de aardappelvorm enigszins behouden blijft.
  5. Schep de knoflookolie op de aardappels en verdeel de kaas en bieslook erover. Bak de aardappels in 7 tot 10 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*