Romige kerriesoep met rijst

Romige kerriesoep met rijst

Deze supermakkelijke soep, die je binnen een half uur op tafel hebt staan, heb ik echt heel vaak gemaakt maar was een beetje in de vergetelheid geraakt. Ik moest er onlangs ineens weer aan denken en heb ‘m direct op mijn menuplanning gezet! De soep is zo al lekker, maar leent zich ook heel goed om met extra ingrediënten uit te breiden. Stukjes gegaarde kip, roze garnalen, fijngesneden soepgroenten, gare linzen, geroosterde pompoen- en zonnebloempitten als topping, croutons, gebakken tofublokjes, je kunt hier veel kanten mee op! Voor een vegetarische variant kun je uiteraard groentebouillon gebruiken. Heb ik ook eens geprobeerd en was prima, maar ikzelf geef toch de voorkeur aan kippenbouillon omdat deze smaak krachtiger is.

Ingrediënten

  • 1 liter warme kippenbouillon (recept)
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml room
  • 3 el pittige kerriepoeder
  • 2 el bloem
  • Handje (basmati) rijst
  • 1 el boter
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: ruime kookpan

Aan de slag!

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Smelt de boter op matig vuur in de pan en fruit de ui enkele minuten tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en fruit nog kort mee.
  3. Voeg de bloem toe en bak al roerend een minuut.
  4. Voeg bouillon, kerrie en rijst toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten al roerend zachtjes doorkoken.
  5. Roer de room erdoor en laat op heel laag vuur staan tot de rijst gaar is, maar zorg dat de soep niet meer kookt. Door de rijst wordt de soep lekker dik. Ben je uitgeschoten met de rijst en vind je de soep te dik, gebruik dan extra bouillon om ‘m weer wat te verdunnen.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*