Pizza met kip en verse tomaat

Pizza met kip en verse tomaat

Oh wat hou ik toch van pizza! Meestal ga ik voor mijn favoriet: de Napoletana, met ansjovis, kappertjes en zwarte olijven. Maar nu had ik eens een keer zin om wat anders te doen en omdat ik één keer per week kip wil eten, heb ik het gecombineerd. De kip kun je gewoon kruiden met zout en peper, maar nog lekkerder is om een kruiden/specerijenmix te gebruiken, bijvoorbeeld ras el hanout, Mexicaans, shoarma of een mix naar eigen smaak. Ik heb Mexicaans gebruikt en de kip eerst kort gegrild voordat het op de pizza ging. Ik bak mijn pizza’s trouwens op een pizzasteen (30 cm), daar wordt de bodem nog knapperiger door.

Ingrediënten

  • Pizzadeeg en tomatensaus volgens dit recept
  • 2 kipfilets
  • 250 gr cherry- of snoeptomaatjes
  • 2 el kappertjes
  • 1 rode ui
  • 2 handjes rucola
  • 200 gr geraspte mozzarella
  • 100 gr geraspte parrano
  • 1 el milde olijfolie
  • Versgemalen zeezout en peper
  • Optioneel: kruiden/specerijenmix voor de kip
  • Materialen: schaal, grillpan (plus de materialen voor de basispizza)

Aan de slag!

  1. Volg het recept voor het deeg en de tomatensaus.
  2. Snijd de kip in reepjes en meng ze in een schaal met de olie en peper en zout of een kruiden/specerijenmix naar wens.
  3. Snijd de ui in dunne halve ringen en halveer de tomaatjes in de lengte. Verwijder de steeltjes van de rucola.
  4. Verhit een grillpan heel heet op hoog vuur en grill de kipreepjes al omscheppend ca. 2 minuten.
  5. Beleg de pizza(s) met tomatensaus en kaas, de ui, kappertjes, tomaatjes met de snijkant naar beneden en de gegrilde kip.
  6. Bak de pizza(s) volgens het basisrecept af.
  7. Neem uit de oven en scheur de rucola erover en maal er eventueel nog wat zout en peper over.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*