Pistoletje met krokante chorizo en hummus

Pistoletje met krokante chorizo en hummus

Afgelopen weekend weer een lekker broodje voor de lunch bedacht. Ik blijf gewoon een enorme broodliefhebber, vooral witbrood, al kan ik die koolhydraten eigenlijk niet hebben want ze worden nogal zichtbaar 😉 Maar goed, liever lekker eten dan graatmager zijn 😀

Ingrediënten

  • 4 pistoletjes
  • 100 gr hummus (recept)
  • 8 zongedroogde tomaatjes, uitgelekt
  • 200 gr chorizo (heel stuk)
  • Stukje komkommer
  • ½ rode ui
  • Materialen: koekenpan

Aan de slag!

  1. Snijd de chorizo in plakjes van ca. 5 mm en van de komkommer 4 à 5 plakjes per broodje. Snijd de ui in dunne halve ringen en de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin zonder toevoeging van olie of boter de plakjes chorizo in ca. 5 minuten krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Halveer de broodjes en bestrijk de onderste helften royaal met hummus. Beleg met de ui, komkommer en tomaatreepjes en als laatste de chorizo.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*