Visbordje met toast en twee sausjes

Visbordje met toast en twee sausjes

Eigenlijk is dit een voorgerechtje, maar ik heb het gegeten als lichte avondmaaltijd. Ik had enorme zin in vis maar niet veel tijd, en daarom heb ik gewoon wat garnalen en gerookte vis met toast en remoulade en cocktailsaus samengesteld. Zo klaar, zelfs met de zelfgemaakte sausjes. Beiden heb je ook in zo’n 10 minuten gemaakt. Met kerstmis voor de deur is dit een supermakkelijk voorgerechtje om te onthouden! De remoulade en cocktailsaus kun je al eerder maken en met het opmaken van de bordjes ben je hooguit 10 minuten bezig. Maak de bordjes dan wel wat gezelliger met wat gemengde sla ter decoratie en serveer de sausjes apart. En voor de liefhebbers kun je erbij voor de toast ook nog krullen gezouten roomboter serveren.

Ingrediënten

  • 200 gr Hollandse garnalen
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 2 gerookte forelfilets
  • 200 gr gerookte zalm
  • 6 sneetjes casinobrood
  • Remoulade (recept)
  • Cocktailsaus (recept)
  • Optioneel: gezouten boter

Aan de slag!

  1. Toast het brood in een broodrooster of onder de ovengrill. Snijd ze diagonaal doormidden.
  2. Snijd de forelfilets en plakjes zalm in stukjes. Haal de makreel van de huid en check op graten. Verdeel de makreel in stukjes.
  3. Verdeel de vis en garnalen met 3 puntjes toast over 4 borden en serveer met de remoulade en cocktailsaus en eventueel een krul boter.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*