Angusburger met Franse kaas en gekarameliseerde ui

Angusburger met Franse kaas en gekarameliseerde ui

Yep, vandaag stond weer een guilty pleasure op mijn menu: een broodje hamburger. Maar dan niet zo standaard met een gewone burger, een plakjes smeltkaas en tomaat, augurk en rauwe ui op een zacht broodje. Nee, deze is echt extra lekker door de angusburger, Franse kaas en gekarameliseerde rode uien! Afgemaakt met spek en truffelmayo waande ik mij even in de zevende hemel! Om de hamburger compleet te maken heb ik er strofrietjes bij gemaakt. Comfort food to the max!

Ingrediënten

  • 4 angusburgers
  • 4 Italiaanse bollen
  • Zachte Franse witkorstkaas, zoals camembert, tourraine of brie
  • 8 plakjes ontbijtspek (langwerpig)
  • 1 grote rode ui
  • Scheut balsamicoazijn
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 15 gr boter
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl truffeltapenade
  • Handje gemengde krulsla
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kommetje, koekenpan, grillpan

Aan de slag!

  1. Snijd de ui in dunne halve ringen en de kaas in voldoende plakjes voor 4 burgers.
  2. Meng in een kommetje de mayonaise met de truffeltapenade en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Smelt op laag vuur in een koekenpan de boter en fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg de bruine suiker en een scheut balsamicoazijn toe en laat zachtjes nog 5 tot 8 minuten garen tot de uien mooi zacht en gekarameliseerd zijn. Proef tussentijds of de balans tussen zoet en zuur naar wens is en pas het anders nog wat aan met meer balsamico of bruine suiker. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit een grillpan op hoog vuur en halveer de broodjes. Toast de snijkanten van de broodjes ca. 3 minuten. Leg de helften weer op elkaar en zet opzij.
  5. Leg de plakjes spek in de grillpan en bak ze om en om knapperig. Laat ze uitlekken tussen laagjes keukenpapier.
  6. Leg de angusburgers in de grillpan en bak ze 3 tot 5 minuten per kant naar gelang de gewenste cuisson: rare, medium of well done.
  7. Verhit ondertussen de ovengrill.
  8. Beleg de burgers met de plakjes spek en een ruime hoeveelheid kaas en zet onder de grill tot de kaas gesmolten is.
  9. Bestrijk de onderste helften van de broodjes royaal met de truffelmayonaise. Beleg ze vervolgens met wat sla, de angusburgers met spek en kaas en de gekarameliseerde ui. Schep er eventueel nog een klein beetje truffelmayo op en bedek met de bovenste helft van de broodjes.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*