Clubsandwich met gerookte zalm en tzatziki

Clubsandwich met gerookte zalm en tzatziki

De klassieke clubsandwich kennen we wel, al moet ik zeggen dat ik die ook heerlijk vind en het recept zeker nog een keer ga posten. Maar met het begrip clubsandwich kun je echt eindeloos variëren, zolang je in ieder geval minstens drie laagjes brood gebruikt. Deze clubsandwich met gerookte zalm en verse tzatziki is ook echt om je vingers bij op te eten. Een heerlijk brunch of lunchgerechtje voor in het weekend, maar ook prima te doen als lichte avondmaaltijd.

Ingrediënten

  • 16 sneetjes casinobrood
  • 200 gr gerookte Schotse zalmfilet
  • ½ komkommer, in dunne plakjes (met schil)
  • ½ rode ui, in heel dunne halve ringen
  • 2 el pijnboompitjes
  • 15 gr bieslook, gehakt
  • 15 gr dille, fijngehakt
  • Verse tzatziki (recept)
  • Extra nodig: lange prikkers

Aan de slag!

  1. Rooster het brood lichtbruin in een broodrooster. Heb je die niet, dan kan het ook in een droge koekenpan op laag vuur of op een grill.
  2. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op laag vuur lichtbruin en laat afkoelen.
  3. Besmeer 4 sneetjes brood ruim met tzatziki en beleg ze met zalm, ui en pijnboompitjes.
  4. Leg er hierop een sneetje brood, besmeer deze ook met de tzatziki en beleg ze met zalm en bieslook.
  5. Leg er weer een sneetje brood op, besmeer met de tzatziki en beleg met zalm, plakjes komkommer dille.
  6. Dek ze af met de 4 overgebleven sneetjes brood.
  7. Snijd de sandwiches diagonaal door en steek in de helften een lange prikker.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*