Hotdog français

Hotdog français

Ik schreef al eerder dat ik een zacht broodje met een knakworst erin geen hotdog vind, maar gewoon een broodje knakworst. Met het begrip hotdog kan je juist zo heerlijk variëren! Ik vind het vooral lekker om verse worst te gebruiken in plaats van worsten uit blik en dan combinaties van andere ingrediënten erbij verzinnen. Ook heb ik liever een knapperig broodje, een pistoletje, in plaats van een zacht broodje. Sowieso omdat een pistoletje ook beter werkt in de oven. Want deze hotdog moet nog even de oven in vlak voor serveren! Ik heb het een hotdog français genoemd vanwege de combinatie van karaktervolle kaas, spek, ui en knoflook (hoewel de kaas niet Frans maar Zwitsers is).

Ingrediënten

  • 4 pistoletjes
  • 4 runderchipolata’s
  • 4 langwerpige plakjes ontbijtspek
  • Stukje Gruyère
  • 2 oude boterhammen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 (rode) ui
  • Scheutje milde olijfolie
  • 15 gr boter
  • Materialen: foodprocessor, koekenpan

Aan de slag!

  1. Hak de knoflook fijn, snijd het brood in kleine blokjes en snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd van de Gruyère 16 smalle reepjes. Maal in een foodprocessor het brood tot kruim.
  2. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het broodkruim toe, schep alles goed om en bak enkele minuten tot het krokant is. Schep uit de pan op keukenpapier.
  3. Bak in een droge koekenpan de plakjes spek krokant en leg ze op keukenpapier.
  4. Verhit de boter in de pan en bak de worstjes om en om in 10 minuten bruin. Neem ze uit de pan en bak in hetzelfde vet de uien bruin.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Snijd de broodjes van bovenaf in de lengte net niet helemaal door. Leg er een plakje spek in en daarop een worstje. Duw aan beide kanten van het worstje 2 reepjes kaas ertussen. Beleg met gebakken uien en knoflookbroodkruim en leg de broodjes op een rooster in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*