Pita met kalfsreepjes, spinazie en feta

Pita met kalfsreepjes, spinazie en feta

Een heerlijk maaltijdbroodje met een Griekse twist! Ik had nog een pak grote pitabroodjes in de voorraadkast liggen en daar wilde ik het afgelopen weekend iets mee doen. Maar dan niet voor de makkelijke shoarma-weg kiezen, het moest weer een nieuw bedenksel worden. En dan ook eens een keer geen kip, varken of rund, maar lam of kalf. Kalf is het uiteindelijk geworden. Maar voel je uiteraard vrij om ander vlees of een vegetarisch product te gebruiken. De marinade is voor alle vleessoorten geschikt. Wil je een vegetarisch product gebruiken, kies dan voor iets van stukjes met een neutrale smaak, zoals ongekruide/gemarineerde quorn of ‘kipstukjes’. Maak er lekker een Griekse salade bij en je hebt een volledige maaltijd!

Ingrediënten

  • 4 grote pitabroodjes
  • 3 ongepaneerde kalfsschnitzels (ca. 400 gr totaal)
  • 100 gr verse spinazie
  • 1 grote rode ui
  • Stukje feta (ca. 80-100 gr)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl  uienpoeder
  • 1 tl gedroogde dille
  • 4 tl gedroogde oregano
  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 2 tl citroensap
  • Milde olijfolie
  • Materialen: schaal, koekenpan, aluminiumfolie, broodrooster, grillpan of contactgrill

Aan de slag!

  1. Meng in een schaal 5 eetlepels olie met de kruiden, citroensap, peper en zout.
  2. Snijd het vlees tegen de draad in in smalle reepjes. Doe het vlees in de marinade en schep goed om. (Schep tussentijds nog een paar keer om).
  3. Snijd de ui in dunne halve ringen en de feta in kleine blokjes.
  4. Verhit in een grote koekenpan een eetlepel olie (meer is niet nodig omdat er ook al olie in de marinade zit). Bak de kalfsreepjes op middelhoog vuur in ca. 8 minuten om en om bruin. Proef een stukje en kruid eventueel nog na met wat zout en/of peper. Schep ze uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Bij voorkeur in de oven (80 graden) want dan blijft het vlees sappig en zacht.
  5. Doe de uien in de pan en fruit ze ca. 5 minuten tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend zachtjes slinken. Laat echter niet zo ver slinken dat het lijkt op diepvriesspinazie. Je mag best nog zien dat het blaadjes zijn met steeltjes die nog niet helemaal zacht zijn.
  6. Ondertussen rooster je de pitabroodjes (in een broodrooster, grillpan of op een contactgrill).
  7. Snijd de broodjes half open en beleg een helft met het uien-spinaziemengsel, daarop om en om wat fetablokjes en het vlees.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*