Pastasalade met makreel, snijbonen en basilicum

Pastasalade met makreel, snijbonen en basilicum

Een maaltijdsalade hoeft natuurlijk niet altijd sla als basisingrediënt te hebben. Hoe dol ik ook ben op sla – ik eet het echt veel – soms moet ik ook iets doen met een andere groente voor de voedingswaarde. Ik ben gewoon echt een slechte groente-eter, zeker als het om gekookte groenten gaat. Bij veel groentesoorten moet er voor mij eerst e.e.a. mee gebeuren voordat ik het te eten vind. Gelukkig ben ik daar dan weer wel inventief in 😉 Aan deze maaltijdsalade heb ik dan ook snijbonen toegevoegd die ik gekookt echt nooit zou eten. Maar gebakken in kruidenboter echt heerlijk! Voordeel van kort bakken is ook nog dat je veel meer van de voedingswaarden behoudt dan wanneer je de boontjes zou koken! De salade is ruim voldoende voor twee personen. Heb je nog wat over, eet het dan de volgende dag lekker als lunch!

Ingrediënten

  • 200 gr ongekookte grove pasta (penne, fusilli, farfalle)
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 200 gr gesneden snijbonen
  • 20 gr verse basilicum
  • ¼ komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 25 zwarte olijven zonder pit
  • 3 el rode pesto
  • 50 gr kruidenboter
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kookpan, vergiet, koekenpan, schaal

Aan de slag!

  1. Kook de pasta in flink gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel goed af met koud water en laat uitlekken.
  2. Verhit ondertussen in de koekenpan de kruidenboter op matig vuur en bak hierin de snijbonen ca. 10 minuten tot ze een beetje bruin kleuren. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  3. Pluk de makreelfilets grof en verwijder graatjes. Halveer het stukje komkommer, schraap met een lepeltje de zaden eruit en snijd in blokjes. Halveer de olijven en snijd de bosui in ringetjes. Scheur de blaadjes basilicum grof.
  4. Meng alles in een schaal en schep de olijfolie en rode pesto erdoorheen. Breng eventueel nog wat meer op smaak met zout en peper.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*