Gegratineerde tortillawraps met biefstuk

Gegratineerde tortillawraps met biefstuk

Mijn voornemen om meer andere groenten dan sla te eten ging vandaag even niet op. Yep, ik heb weer een salade gemaakt maar wel als bijgerecht bij deze gegratineerde wraps. Ik heb in dit recept echter wel een peulvrucht (kidneybonen) gebruikt en eigenlijk mogen we peulvruchten toch ook best als groente beschouwen toch? Ze zijn goed voor je cholesterol en zijn rijk aan koolhydraten, eiwitten, B-vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Verder bevatten ze veel vezels, wat weer goed voor je darmen is. De eenvoudige groene salade erbij heb ik dan ook puur als aanvulling gedaan om van deze wrap een complete maaltijd te maken, want enkel een wrap op je bord is ook weer zo karig 😉 Oh enneh, wat betreft de kaas die erop gaat… Kies een soort die jij lekker vindt en die ook goed smelt. Ik heb gruyère gebruikt omdat ik dat nog in huis had. Ook lekker is een pittige cheddar of boeren (extra) belegen. Een jonge kaas kan uiteraard ook, maar mijn advies is toch wel om voor een kaas met wat pit te kiezen.

Ingrediënten

  • 4 middelgrote tortilla’s
  • 400 gr biefstuk
  • 200 gr kidneybonen (uitlekgewicht)
  • 16 cherry- of snoeptomaatjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Paar takjes koriander of peterselie
  • 1 bosuitje
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl (gerookt) paprikapoeder
  • 4 el crème fraîche
  • 75 gr geraspte kaas
  • 2 el milde olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: koekenpan, ovenschaal of braadslede

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de kidneybonen uitlekken. Halveer de tomaatjes, snijd de ui in dunne halve ringen, hak de knoflook fijn, snijd het bosuitje in dunne ringetjes en hak de koriander- of peterselieblaadjes grof.
  3. Snijd de biefstuk in reepjes en kruid ze met de komijn, paprikapoeder en peper en zout.
  4. Verhit de olie in de koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes ca. 2 minuten. Voeg de biefstuk toe en bak al omscheppend rondom in ca. 3 minuten bruin. Schep de tomaatjes, bonen en koriander of peterselie erdoor en doe het vuur uit.
  5. Bestrijk de tortilla’s dun met de crème fraîche en beleg ze in het midden met het biefstukmengsel. Strooi er wat kaas over en vouw de tortilla’s met een overlap dicht. Leg de wraps naast elkaar in de ovenschaal of braadslede en bestrooi met de rest van de kaas.
  6. Zet ca. 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Bestrooi voor het opdienen met de bosui.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*