Wrap met krokante vis en spinazie

Wrap met krokante vis en spinazie

Gezondheid in een wrap: vis, rauwe spinazie en avocado! Wat betreft de vis kies je voor een vis met een vaste textuur en die een wat dikkere filet levert zodat je er mooie, gelijke blokjes van kunt snijden. Denk aan een zalmmoot of -filet of bepaalde soorten witvis zoals schelvis, kabeljauw of koolvis. Ik heb nu victoriabaarsfilet (ook bekend als nijlbaars) gebruikt, wat overigens een zoetwatervis is die met hengel en lijn wordt gevangen (geen bijvangst en dus ook duurzamer). Tilapia of panga kan ook, maar die filets zijn wel platter en daardoor ook snel al te gaar binnenin nog voordat het paneerlaagje bruin en krokant is. Bovendien ben ik geen voorstander van deze twee visjes omdat ze doorgaans in zeer vervuild water worden gekweekt. Zelfs al hebben ze een ASC-keurmerk, ik blijf er huiverig voor.

En dan wat anders: in de ingrediëntenlijst staat een saus of dressing naar keuze. Kies dus letterlijk wat jij lekker vindt en wat goed bij de vis past. Hou je van licht pittig, ga dan voor zoete chilisaus. Of als je echt pittig wilt, gebruik dan sriracha of sambal of harissa die je iets dunner hebt gemaakt met wat olie. Hou je van scherp? Ga dan voor een honing-mosterddressing, honing-mosterd-dillesaus of maak wasabimayonaise (mayo met wasabipasta). Remoulade is natuurlijk ook altijd lekker bij gebakken vis en knoflooksaus of cocktailsaus doen het ook prima bij deze wrap.

Ingrediënten

  • 350 gr witvis- of zalmfilet
  • 4 middelgrote tortilla’s
  • 2 volle handjes babyspinazie, gewassen en uitgelekt
  • 8 cherry- of snoeptomaatjes
  • 1 avocado
  • 2 bosuitjes
  • Sap van 1 limoen
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Bloem
  • 15 gr boter
  • 1 el milde olijfolie
  • Saus of dressing naar keuze
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: schaaltje, 2 bordjes, koekenpan, prikkertjes

Aan de slag!

  1. Sprenkel de helft van het limoensap aan beide kanten over de vis en maal er aan beide kanten peper en zout over. Snijd de vis in blokjes van 4 à 5 cm.
  2. Snijd de avocado in blokjes, de tomaatjes in kwarten en de bosuitjes in dunne ringetjes. Besprenkel dit allen met de rest van het limoensap.
  3. Klop het ei los in een schaaltje. Doe een laag bloem op een bordje en een laag paneermeel op een ander bordje. Wentel de blokjes vis door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.
  4. Verhit een koekenpan en bak hierin zonder vetstof kort de tortilla’s per stuk aan één kant. Niet te lang en niet aan twee kanten want ze moeten nog vouwbaar blijven.
  5. Verhit de boter met de olie op middelhoog vuur en bak hierin om en om de stukjes vis in ca. 5 minuten bruin en krokant.
  6. Verdeel in het midden van de tortilla’s een reep spinazie en verdeel daarover de stukjes vis, avocado, tomaatjes en bosui. Schep er een lepel saus of dressing op, klap de tortilla’s dicht en zet vast met een prikkertje.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*